СЛЕДЕН НАТПРЕВАР
ОСОГОВОvs КИТ ГО

06 Март 2021

Денови
:
Часа
:
Минути
:
Секунди

ГФК ОСОГОВО

ГФК Осогово (Кочани) е еден од најстарите фудбалски клубови во историјата на Република Македонија. Оформен е во 1924 година и се до 1950 година се натпреварува под различни називи, се до креирањето на конечното име Осогово кое прераснува во препознатлив бренд на градот Кочани и е лиценциран од македонската фудбалска федерација во која се натпреварува, започнувајќи од националните купови, пониските лиги па се до првата македонска фудбалска лига.
Клубот моментално се натпреварува во Втората Македонска Фудбалска лига Исток.
ГФК Осогово во моментот се состои од: професионален А тим, младински тим до 17 години, младински тим до 15 години и аматерски тим кој се натперварува во sunday league во Англија.
Заштитни бои на клубот и дресовите се жолто-сината.
Стадионот „Никола Мантов“ е со капацитет од 7000 Гледачи и е домашен стадион на ГФК Осогово.
Навивачка група на ГФК Осогово се популарните “Сејмени“ и нивната подгрупа “Прва Постава“ кои се сместени на источната трибина.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ

ТЕКОВНИ И СЛЕДНИ НАТПРЕВАРИ

10/04/2021 ОСОГОВОvs КИТ ГО
28/03/2021 КОЖУФ0:1 ОСОГОВО
21/03/2021 ОСОГОВО0:2 САСА
Нема пронајдено мечеви во оваа категорија!
Нема пронајдено мечеви во оваа категорија!
Нема пронајдено мечеви во оваа категорија!

Спонзори

ГФК ОСОГОВО

ПРВ ТИМ

ЈАХИ БУШИ

Лево крило

КРИСТИЈАН КРСТОВ

Офанзивна средина

МАРКО СОКОЛОВ

Дефанзивна средина

ДРАГАН ПАУНОВ

Десно крило

СУМЕР ХАСАН

Централен дефанзивен

ВАСКО КОЦЕВ

Офанзивна средина

ВЛАТКО КОЦЕВ

Централен среден

НИКОЛА СПАСОВ

Централен дефанзивен

АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ

Дефанзивна средина

МАТЕЈ АНДОВ

Голман

НИКОЛА СТОИЛОВСКИ

Централен дефанзивен

БОРИС ДОНЕВ

Офанзивна средина

БЛАГОЈ ИСТАТОВ

Десно крило

ТОШЕ МАНОВ

Напаѓач

ШЕНОЛ ЈАШАРИ

Дефанзивна средина

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.