АЛЕКСАНДАР ГАВРИЛОВ

Десен Бек
Александар Гаврилов е играч кој е роден 14.04.1993 год. во Кочани и ги има поминато сите младински школи на ФК Осогово.

Тој игра на  десната бековска позиција во одбраната.

Гаврилов е дете на фудбалскиот клуб Осогово и тој до сега низ целата кариера е незаменлив дел од тимот. Дисциплиниран и лојален играч кој го респектира клубот и еден од ретките кој никогаш нема настапувано за друг клуб.

Висина: 175 цм.
Тежина: 72 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.