АЛЕКСАНДАР НЕДАНОСКИ

Напаѓач

Александар Неданоски е играч кој е роден 12.10.1996 год. во Битола и ги има поминато сите младински школи на ФК Пелистер.

Игра на позиција напаѓач и е задолжен за матирање на противничките голмани во ГФК Осогово.

Неданоски уште од мала возраст талентиран, кариерата ја започнува во младинските категории на Пелистер. Неговата кариера продолжува во ФК Новаци и ФК Победа за да повторно се врати во матичниот Пелистер каде што игра една сезона во ПМФЛ, од каде што доаѓа во Осогово.

Висина: 178 цм.
Тежина: 72 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.