АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ

Дефанзивна средина
Александар Поповски е играч кој е роден 20.03.2001 год. во Битола и ги има поминато сите младински школи на Талент 2010 и Металург.

Игра во дефанзивниот дел на средниот ред и е цврст и стабилен играч кој лесно се справува со дистрибуција на топки и преглед на играта за креирање на акции од задниот дел на теренот.

Поповски низ неговата досегашна кариера има настапувано и за тимовите на Македонија Ѓорче Петров, Њу старс и Пелистер од каде што премина во редовите на ГФК Осогово. тој низ кариерата има настапувано по еднаш и за младинските селекции на У16 и У18 Македонија.

Висина: 170 цм.
Тежина: 67 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.