БОРИС ДОНЕВ

Офанзивна средина

Борис Донев е играч кој е роден 09.07.2001 год. во Кочани и ги има поминато сите младински школи на ФК Осогово и ФК Фудбал Старс.

Игра во дефанзивниот дел на средниот ред како последен играч за врска кој што е задолжен за дистрибуција на топки во офанзивните редови.

Донев е млад играч кој во Осогово пристигна од екипата на Беласица. Тој е корисен и продуктивен играч и со својот талент и дисциплина е стандарден во ростерот во последните 3 сезони за нашиот тим.

Висина: 168 цм.
Тежина: 60 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.