ДРАГАН ПАУНОВ

Десно крило
Драган Паунов е играч кој е роден 22.08.1990 год. во Кочани и ги има поминато сите младински школи на ФК Осогово

Тој игра на десната латерална позиција но почесто како крилен играч.

Паунов уште од 7 години започнува со фудбалската игра во матичниот клуб каде што со својата игра и талент се наметнува на радарот на многу екипи во државата. Тој игра на прволигашко ниво во ФК Гостивар, па во второлигашот Тиверија и повторно се враќа во Осогово, во кариерата му следуваат уште две заминувања повторно во Гостивар и ФК Саса од каде што се враќа во Осогово и веќе неколку сезони е носител на играта на клубот. Паунов исто така има забележано и неколку настапи за македонската аматерска репрезентација.

Висина: 180 цм.
Тежина: 79 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.