НИКОЛА СПАСОВ

Централен дефанзивен
Никола Спасов е играч кој е роден 27.02.2000 год. во Струмица и ги има поминато сите младински школи на ФК Беласица и АКадемија Пандев.

Тој игра на позиција централен дефанзивец и е задолжен за чистење на хаосот пред сопствениот гол.

Спасов кариерата ја започнува уште на 6 годишна возраст во струмичка Беласица за да низ годините настапува и во ривалот Академија Пандев, потоа повторно се враќа во Беласица каде што игра во првата лига од каде што и преминува во редовите на нашиот тим. Спасов има и репрезентативно искуство за селекцијата на У17 Македонија.

Висина: 186 цм.
Тежина: 83 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.