НИКОЛА СТОИЛОВСКИ

Централен дефанзивен
Никола Стоиловски е играч кој е роден 24.02.2000 год. во Кочани и ги има поминато сите младински школи на ФК Кочани.

Неговата природна позиција е дефанзивниот среден ред, а по потреба игра и на позиција централен дефанзивец.

Стоиловски е еден од плеадата млади и талентирани играчи кои потекнуваат од фудбалските школи во Кочани. Тој фудбалската игра на повисоко ниво ја гради и во Брегалница Штип и Академија Пандев за да од струмичкиот прволигаш премине во редовите на нашиот тим каде што редовно настапува во последните 4 години.

Висина: 183 цм.
Тежина: 80 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.