ХРИСТИЈАН КОЦЕВ

Лев бек
Христијан Коцев е играч кој е роден 30.03.2020 год. во Скопје и ги има поминато сите младински школи на ФК Форца и Работнички.

Тој игра на позиција лев бек и со својата брзина и пробивност одлично се справува со задачата во дефанзива.

Коцев започнува во фудбалските води на 9 годишна возраст во тимор на Форца. Потоа следува надоградување на неговата игра во Работнички, Металург, Маџари и Кораби од Дебар каде што настапува во првата полусезона 2020/21 во првенството на 2 лига запад од каде што преминува во ГФК Осогово.

Висина: 174 цм.
Тежина: 78 кг.

GFK OSOGOVO © 2021. All Rights Reserved.